top of page

Gamle vikinger inntok historisk grunn Mezzoforte på Bakkenteigen

Torsdag 18.oktober entret den islandske gruppen Mezzoforte Bakkenteigen Kulturhus. Det ble en kveld med fet instrumental jazzfunk/fusion og gjennhør med ikoniske låter og sound. Bandet feiret utrolig nok sitt 40-års jubileum i fjor. Eyþór, Friðrik, Johann og Gulli var faktisk bare femten-seksten år når de dannet bandet i Reykjavik i 1977. Gutta smeltet sammen sine interesser for tung rock, jazz-rock fusion og funk og la grunnlaget for en musikalsk union med høy energi som høres ut til å kunne vare inn i evigheten.

Eyþór Gunnarsson på keyboard er gruppens komponist og arrangør medet nettverk langt utenfor Island. Han har bl.a turnert med LAVA og Randy Crawford i Europa og Asia.


Friðrik Karlsson, er kjent for sin fantastiske jazz/rock gitar - også han med en historie langt utenfor Mezzoforte. Han deltok med soundtrack til musikalene Jesus Christ Superstar, og Saturday Night Fever. Hans TV-opptredener inkluderer deltagelse med superartister som Madonna, José Carreras og Tom Jones. Han har også vært gitarist for Kate Bush, Boyzone og Cliff Rickard. Friðrik Karlsson skuffet ikke på Bakkenteigen - moro å få med seg noen med en så fantastisk lyd i hornet.


Mange av deres låter ble vevet sammen denne kvelden i fantastiske medleys. Eyþór foreslo selv å kalle gruppen i dag for et Heavy Medley Band og fortalte

at de hadde slitt ut noe blåsere opp i gjennom årene. Av nyere dato stilte følgelig Ari Bragi Karason på trompet og svensken Jonas Wall på sax. Gutta leverte en blåseroppvisning som alene var verd bilettene!

Gulli Briem - trommer


Johann Asmundsson -Bass


Alt i alt, utrolig samspilt, fantastiske soloprestasjoner og presisjon. Det gnistret av Mezzoforte - tidløst og med den helt spesielle sounden gruppen er kjent for. Med en drøy halvtime på overtid leverte de full pakke - desert inkludert. Bravo!



FOTOGRAFISK NOTE: På den fotografiske siden ble dette en anledning til å teste ut et nyanskaffet objektiv: Olympus M.ZUIKO ED 75mm f/1.8 Lysstyrke i massevis i et objektiv i stealth klassen. Hyggelig å kunne operere med ISO-verdier helt ned med 320 i en innendørs setting og i et ganske så mørkt lokale. Autofokus treffer kontinuerlig. Får nok en fast plass i bagen i tiden som kommer.


@ Jan Roger Lie

36 views0 comments
bottom of page