top of page

Real Estate Photography

Megler tilbød en komplett pakke i forbindelse med salget av familie-eiendommen - dette inkluderte også alt underlag av bilder til markedsføringen. Ja, det var vel kanskje like greit trodde selger. Fotografen kom, tok bilder, gav uttrykk for at han foretrakk å gjøre bildetagningen så enkel som mulig. HDR var ikke hans greie. Spenningen steg fram til utkastet til salgsprospektet forelå her en torsdag kveld. Dagen før planlagt publisering av finn-annonse og kick-off for salgsprosessen. Skuffelsen var til å ta å føle på når salgsoppgaven var fylt med mengder av blasse bilder, noen med grumsete oppløsning, andre med tvilsom fargebalanse og endel bilder fra lite fordelaktige vinkler. Ikke bare slett foto-arbeid, men at det hele hadde passert hos megler var også en gåte - hvor var kvalitetskontrollen?


Det var bare å reservere påfølgende dag for EspressoFotos utkårede til shootout - skulle man vente på meglers fotograf hadde en ny uke gått. Det er fristende å vise eksempler på hvor dårlig billedmaterialet fra megler var, men vi kjører en snill linje her hos oss og viser noen av våre egne bilder - produsert per ekspress av EspressoFoto :-)


Det er viktig at bildene popper når et hus skal bringes til markedet og potensielle kunder skal lokkes til visning. Det gjelder å spille på lag med det naturlige lyset, i skinnet fra soloppgangen eller i skumringen. Stemniningsbilder hører med. Boligkjøp handler om følelser.

En god vidvinkel er en forutsetning for gode interiørbilder. Olympus 7-14mm f/2.8 Pro briljerte på dette området og tilsvarer 14-28mm i fullformat. Et tredvetalls bilder ble produsert i løpet av en kvelds- og påfølgende formiddagsstund. Med masse lys inn av vinduene blir kontrastene fort veldig store med dertil harde skygger. Bracketing, dvs 3-5 bilder med forskjellig eksponering kombinert i Photoshop til et HDR-bilde gir en god løsning på denne utfordringen og med en detaljrikdom og dynamikk som vanskelig lar seg oppnå på annen måte.

Og snart er det noen andre som skal sitte her å nyte morgenkaffen i soloppgangen...

34 views0 comments
bottom of page